Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály pro optoelektroniku (OPT / MOE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / MOE - Materiály pro optoelektroniku, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vlastnosti materiálů využívaných v optoelektronice- úvod do předmětu - složení a struktura látek- základní požadavky a vlastnosti materiálů pro optoelektroniku- specifika IR a UV spektrálních pásem a vliv na požadované vlastností materiálů- základy technologie výroby amorfních a krystalických materiálů pro optoelektroniku- specifika organických materiálů využívaných v optoelektronice2. Aplikace materiálů v optoelektronických systémech- materiály pro detektory ve viditelné a infračervené oblasti spektra- materiály pro emisní optoelektronické členy- materiály pro elektronické části optoelektronických systémů- konstrukční materiály a jejich vlastnosti3. Materiály pro nanostruktury a vícevrstvé systémy- fyzikální požadavky na materiály por tvorbu nanostruktur- základní materiály pro tvorbu nanostruktur- materiály, příprava a vytváření vícevrstvých systémů

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Scott, C. Introduction to Optics and Optical Imaging. IEEE Press, 1994. Yu, F.T.S.; Khoo, I.C. Principles of Optical Engineering. J. Wiley & Sons, 1980. Born, M.; Wolf, E. Principles of Optics. Pergamon Press, Oxford, 1980. Baudyš, A. Technická optika. ČVUT Praha, 1989. Saleh B.E.A., Teich M.C. Základy fotoniky (díl 1-4), (česky překlad "Fundamentals of Photonics", J. Wiley&Sons, Inc., New York). Matfyzpress, UK Praha, 1994.

Požadavky

Znalosti v rozsahu přednášené látky.

Garant

Dr. Ing. Zdeněk Řehoř

Vyučující

Dr. Ing. Zdeněk ŘehořDr. Ing. Zdeněk Řehoř