Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Operační a strategic. rádiová komunikace (OPT / OSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / OSK - Operační a strategic. rádiová komunikace, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Strategická úroveň velení a řízení - národní štáb nebo alianční(NATO)struktura velení2. Vývoj startegické komunikace - od krátkovlného spojení k satelitní komunikaci3. Strategická satelitní komunikace - využití pásma X a Ku pro přenos hlasu,dat a obrazu. Standardy v současné operační a strategické satelitní komunikaci(VSAT, CDL).4. Praktické použití startegické úrovně komunikace - operace bezpilotníchprostředků řady Predator / Reaper5. Základní struktura a subsystémy radaru6. Radarové detekční a sledovací signálové operace7. Komunikace v prostředí ASOC - využití letounů včasné výstrahy AWACS8. Komunikace v prostředí CDL - využití vzdušných prostředků JSTARS a AGS /Global Hawk9. Strategická komunikace na úrovni speciálních sil - protiteroristickéoperace. Současný přenos hlasu, obrazu a dat ze vzdáleného bojiště.Zpravodajské využití Internetu a augmentované reality10. Komunikace na úrovni vyšších štábů a mezi štáby. Štábní komunikace typuBLOS a LOS (mikrovlnné spoje).11. Strategická komunikace z pohledu jednotlivých armád. Otázka úrovně velenía zapojení podřízených jednotek

Literatura

Halounová, L.ena, Pavelka, Karel. Dálkový průzkum země. ČVUT Praha, 2008. ISBN 978-80-01-03124-7.Richards Mark A. Fundamentals of Radar Signal Processing. New York, 2005. ISBN 0-07-144474-2.Pospíšil, J. a spol. Radarové akviziční systémy. 2010. Syrovátka, Břetislav. Radiové vysílače a přijímače. ČVUT, 2005. ISBN 80-01-03236-1.S. Yarmie. The Comunications bridge: Planning and Impementing strategic Comunications. U.S Army Warr College, 2003.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

RNDr. Vladimír Chlup

Vyučující

Ing. Václav GráfRNDr. Vladimír Chlup