Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pravděpodobnost a statistika (OPT / PAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PAS - Pravděpodobnost a statistika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Náhodný jev, veličina, vektor2. Funkce náhodných veličin3. Číselné charakteristiky náhodných veličin a náhodných vektorů4. Vybraná rozdělení diskrétních a spojitých náhodných veličin5. Limitní věty6. Úvod do matematické statistiky7. Základy teorie odhadu8. Základy testování statistických hypotéz9. Statistická analýza nominálních dat10. Statistická analýza ordinálních dat11. Statistická analýza metrických dat12. Zásady vědeckého výzkumu v optometriiVe cvičeních jsou na konkrétních příkladech demonstrována přednášená témata.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Jiří Anděl:. Matematika náhody, Matfyzpress, Praha, 2000. Chráska, M. Metody pedagogického výzkumu. Základy kvantitativního výzkumu. Grada Publishing Praha, 2007. Jiří Likeš a Josef Machek:. Počet pravděpodobnosti, SNTL, Praha, 1987. Karel Rektorys a spol.:. Přehled užité matematiky, SNTL, Praha, 1973. Jiří Likeš a Josef Machek:. Matematická statistika, SNTL, Praha, 1988. Jiří Anděl:. Statistické metody, Matfyzpress, Praha, 1998. Karel Rektorys:. Co je a k čemu je vyšší matematika, Academia, Praha, 2001.

Požadavky

Požadavek ke zkoušce:Znalosti v rozsahu přednášené problematiky.

Garant

prof. RNDr. Jiří Bajer, CSc.

Vyučující

Mgr. Michal Kolář, Ph.D.Mgr. Michal Kolář, Ph.D.