Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z brýlové technologie (OPT / PBT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PBT - Praktikum z brýlové technologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Praktická montáž a demontáž různých typů brýlových obrub2.Praktické měření parametrů brýlí (vlastnosti čočky, orientace os, PD, výška centrace)3.Vedení dokumentace zhotovení zdravotního prostředku, parametry zábrusu brýlí.4.Poradenství -výběr vhodné brýlové čočky pro daný předpis a obrubu5.Centrace čoček pro danou obrubu a předpis na klasickém fokometru6.Zhotovení šablony pro brýlovou obrubu. Zábrus označené brýlové čočky do plastové nebo kovové obruby na stroji Profil 9007.zábrus brýlové čočky do vázané obruby a obruby s bez očnic,8.Realizace technologických postupů oprav brýlových obrub9.rozměření páru brýlových čoček pro předepsanou korekci a předepsaný prizmatický účinek10.Centrování bifokálních a mutifokálních brýlových čoček11.Praktické zhotovení brýlí na strojích MrOrange a Essilor Gama12.Anatomická úprava obruby

Získané způsobilosti

Student získá praktické dovednosti při výrobě brýlí, užitím moderních přístrojů k jejich výrobě. Naučí se komunikační dovednosti při poradenství pro různé situace brýlové korekce, orientace v sortimentu korekčních brýlových čoček a brýlových obrub.

Literatura

Rutrle, M. Brýlová technika, estetika a přizpůsobování brýlí. IVP Brno, 2001. Najman, L. Dílenská praxe očního optika. IDV Brno, 2001. Polášek, J. a kol. Technický sborník oční optiky. Praha, Oční optika, 1975.

Požadavky

Prokázání praktických dovedností činností poradenství a zhotovení brýlí.

Garant

RNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eliška NajmanováRNDr. Jaroslav Wagner, Ph.D.