Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Patologická fyziologie (OPT / PF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PF - Patologická fyziologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Patofyziologie akutních a chronických poruch cirkulace s projevy v cirkulaci oka, poruchy regulace krevního tlaku se zřetelem na problematiku oftalmologie - hypertenze, hypotenze, patofyziologie aterosklerózy, ischemické nemoci, trombofilních stavů, embolie, uzávěru arterií, uzávěru centrální vény retiny, glaukomu, hypertenzní encefalopatie, poruch prokrvení mozku, migrény, edému mozku, hyper- a hypoglykemie, komplikací diabetu, postižení oka při diabetu, diabetické retinopatie, mikroangiopatií, katarakty, patofyziologie nádorového bujení, patofyziologie zánětu a hojení - zvláštnosti tkání oka, hojení a regenerace nervů, patofyziologie poruch imunity - sekvestrované oční antigeny, autoimunitní reakce, poruchy bilance tekutin a iontů, patofyziologie dýchacích plynů, typy hypoxií, léze aferentní dráhy, kortikální léze, amblyopie, patofyziologie poruch funkcí okohybných nervů, úloha zraku v udržování rovnováhy a její patofyziologie, refrakční vady, poruchy fotoreakce, degenerace makuly a amoce retiny, patofyziologie poruch endokrinního systému - oční projevy, komatózní a záchvatovité stavy, patofyziologie bolesti.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Vokurka, M. (2012). Patofyziologie pro nelékařské směry. Praha: Univerzita Karlova v Praze, nakladatelství Karolinum. Silbernagl, S., Lang, F., & Kittnar, O. (2001). Atlas patofyziologie člověka. Praha: Grada Publishing. Nečas, E. (2009). Obecná patologická fyziologie. Praha: Karolinum. Kolín, J. (2007). Oční lékařství. Praha, UK Praha. Hulín, I. (2002). Patofyziológia. Bratislava: Slovak Academic Press.

Požadavky

Předpokladem pro udělení zápočtu a možnosti přistoupení ke zkoušce je úspěšné absolvování všech témat praktických cvičení a seminářů.

Garant

MUDr. Eva Lenhartová, CSc.

Vyučující

MUDr. Eva Lenhartová, CSc.MUDr. Jana Malinčíková, Ph.D.