Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Detekce světla - pro aplikovanou fyziku (OPT / PGSDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PGSDA - Detekce světla - pro aplikovanou fyziku, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vnitřní a vnější fotoeletrický jev. Fotodiody PIN a lavinové, režimy činnosti, eletronická zapojení. Fotonásobiče. Šumy detektorů. CCD kamera. Detektory rychlých dějů. Streak kamera. Autokorelační metody. Úplná diagnostika ultrkrátkých optických pulsů.Detektory s citlivostí na jednotlivé fotony. Detektory pro čítání fotonů. Intezifikátory obrazu. Intenzifikovaná CCD kamera. CCD kamera s elektronovým zesílením. Multiplexní detektory se zpožďovacími smyčkami. Speciální detekční struktury pro kvantovou optiku.Zdroje fotonů pro kvantovou optiku. Zdroje slabých koherentních stavů. Superpoissonovské zdroje. Subpoissonovské zdroje. Zdroje jednotlivých fotonů. Aplikace zdrojů a detektorů jednotlivých fotonů.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Rieke, G.H. Detection of light. From the Ultraviolet to the Submillimeter. Cambridge Univ. Press, 2. edition, Cambridge, 2002. Vybraná časopisecká literatura. Saleh, B.E.A., Teich, M.C. Základy fotoniky. Matfyzpress, Praha, 1994.

Garant

doc. RNDr. Ondřej Haderka, Ph.D.doc. RNDr. Jan Peřina, Ph.D.