Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Holografie (OPT / PGSHO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PGSHO - Holografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Princip holografického záznamu informace, rozdělení a typy hologramůÚvod k záznamu a rekonstrukci hologramůZáznam, rekonstrukce a účinnost plošných hologramůZáznam, rekonstrukce a účinnost objemových hologramůZdroje pro záznam a rekonstrukci hologramůMateriály a prostředí pro záznam hologramůNeoptická holografieAplikace holografie - holografická interfefometrieAplikace hologramů a holografieDigitální holografieDoporučená literatura:M. Milier: Holografie (teoretické a experimentální základy a její použití), SNTL Praha 1974M. Miler: Fyzika a holografické difrakční struktury, Sborník prací k semináři JČSMF, Polygrafia Praha 1988H. J. Clualfield: Handbook of Optical Holography, Academic Press New York 1979J. W. Goodman: Introduction to Fourier Optics, McGraw-Hill, 2 edition, 1996B. E. A. Saleh, M. C. Teich: Fundamentals of Photonics, J. Wiley and Sons, Inc., New York, 1991 (Český překlad: Základy fotoniky 1-4, Matfyzpress Praha 1996)M. Vrbová a kol., Lasery a moderní optika, Prometheus Praha 1994Požadavek ke zkoušce:Znalosti v rozsahu přednášené problematiky

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Miler, M. Fyzika a holografické difrakční struktury, Sborník prací k semináři JČSMF. Polygrafia Praha, 1988. Clualfield, H.J. Handbook of Optical Holography. Academic Press New York, 1979. Miler, M. Holografie (teoretické a experimentální základy a její použití). SNTL Praha, 1974. Goodman, J. W. Introduction to Fourier Optics. Roberts and Co Publishers, 2005. ISBN 0974707724.Vrbová, M. a kol. Lasery a moderní optika. Prometheus Praha, 1994. Saleh B.E.A., Teich M.C. Základy fotoniky (díl 1-4), (česky překlad "Fundamentals of Photonics", J. Wiley&Sons, Inc., New York). Matfyzpress, UK Praha, 1994.

Garant

RNDr. Jaroslav Kvapil, CSc.