Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optická měření na oku (OPT / PGSMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PGSMO - Optická měření na oku, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klasické optické techniky měření parametrů optických ploch oka (techniky měření parametrů rohovky - keratometrie, topografie, optická pachymetrie; vyšetření oční čočky; praktická realizace), jejich analýza a interpretace se zřetelem na hodnocení kvality zrakového vjemu, zdravotního stavu oka a využití při korekci (Fourierova analýza rohovkových map, wavefront analýza). Klasické techniky zobrazování zadního segmentu. Vyšetřování celkového refrakčního stavu oka: obecné principy, praktická realizace zařízení, klasické a moderní přístroje, klinická aplikace). Celková wavefront analýza optického systému oka: základní principy, reprezentace aberací optického systému oka, interpretace dat s ohledem na vliv na zrakové vnímání, praktická realizace a klinická aplikace. Optická koherentní tomografie (OCT): fyzikální principy OCT, konstrukce OCT skenerů, techniky snímání a zpracování dat, specifické typy OCT, aplikace ve vyšetřování oka (přední/zadní segment, klinické aplikace). Laserová skenovací tomografie: princip, konstrukce zařízení, HRT, klinické aplikace. Polarimetrie: optické principy, optická anizotropie očních tkání, konstrukce přístrojů, klinická aplikace.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Kanski, J., J. Clinical Ophathmology. Oxford, 1999.

Požadavky

Znalosti v rozsahu problematiky kurzu.

Garant

RNDr. Mgr. František Pluháček, Ph.D.