Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nelineární optika (OPT / PGSNO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PGSNO - Nelineární optika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Maxwellovy rovnice v nelineárním dielektrickém prostředí, vektor polarizace v nelineárním prostředí, nelineární dielektrické susceptibility a jejich vlastnosti, materiály pro nelineární optiku, klasifikace nelineárních optických jevů, nelineární jevy druhého řádu-interakce tří vln, generace druhé harmonické a subharmonické, frekvenční konverze sestupná a vzestupná, parametrická generace a zesilování, superfluorescence, zákony zachování, fázové sladění, generace neklasického světla, nelineární jevy vyšších řádů-Ramanův rozptyl a hyper-Ramanův rozptyl, Brillouinův rozptyl, interakce čtyř vln, fázová konjugace, Kerrův jev, fotorefrakce, samofokuzace laserových svazků, samovedený nelineární svazek, nelineární optika pulsů, optické solitony, solitonový laser, vícefotonová absorpce a emise, optická bistabilita, přechodové koherentní jevy-samoindukovaná transparence, fotonové echo, superradiance-kooperovaná spontánní emise, nelineární dynamika a chaos.Požadavek ke zkoušce:Znalosti v rozsahu přednášené problematiky

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na schopnost hodnoceníHodnotit konkrétní metody a postupy, vysvětlit aspekty a výsledky týkající se dané problematiky, integrovat poznatky, předpovídat řešení, hodnotit výsledky a formulovat závěry.

Literatura

Boyd, R. W. Nonlinear Optics. Academic Press, 2002. Saleh, B.E.A., Teich, M.C. Základy fotoniky. Matfyzpress, Praha, sv. 3, 1994.

Garant

doc. RNDr. Ondřej Haderka, Ph.D.doc. RNDr. Jan Peřina, Ph.D.prof. RNDr. Jan Peřina, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Ondřej Haderka, Ph.D.doc. RNDr. Jan Peřina, Ph.D.prof. RNDr. Jan Peřina, DrSc.