Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pravděpodobnost, statistika a užitá mat. (OPT / PSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / PSM - Pravděpodobnost, statistika a užitá mat., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Náhodný jev2. Náhodná veličina3. Náhodný vektor4. Funkce náhodných veličin5. Číselné charakteristiky náhodných veličina náhodných vektorů.6. Některá rozdělení diskrétních náhodných veličin.7. Některá rozdělení spojitých náhodných veličin I.8. Některá rozdělení spojitých náhodných veličin II.9. Limitní věty10. Úvod do matematické statistiky11. Základy teorie odhadu a základy testovánístatistických hypotézPožadavek ke zkoušce:Znalosti v rozsahu přednášené problematiky.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Jiří Anděl:. Matematika náhody, Matfyzpress, Praha, 2000. Jiří Likeš a Josef Machek:. Počet pravděpodobnosti, SNTL, Praha, 1987. Karel Rektorys a spol.:. Přehled užité matematiky, SNTL, Praha, 1973. Jiří Likeš a Josef Machek:. Matematická statistika, SNTL, Praha, 1988. Jiří Anděl:. Statistické metody, Matfyzpress, Praha, 1998. Karel Rektorys:. Co je a k čemu je vyšší matematika, Academia, Praha, 2001.

Garant

prof. RNDr. Jiří Bajer, CSc.

Vyučující

Mgr. Jiří Herec, Ph.D.Mgr. Michal Kolář, Ph.D.Mgr. Jiří Herec, Ph.D.Mgr. Michal Kolář, Ph.D.