Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální kontaktní čočky (OPT / SKC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / SKC - Speciální kontaktní čočky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět navazuje na problematiku korekce kontaktními čočkami, zařazenou do bakalářského studia. Doplňuje a rozšiřuje znalosti a dovednosti ve vybraných oblastech se zaměřením na aplikaci pevných kontaktních čoček v případě keratokonu, po transplantacích atp. a na možnosti využití měkkých kontaktních čoček v nestandardních případech.Stručný obsah:Stručné shrnutí problematiky RGP kontaktních čoček. Rohovková topografie v aplikaci pevných kontaktních čoček.Keratokonická rohovka a její specifika, keratoplastika, úrazy rohovky. Aplikace pevných kontaktních čoček v uvedených případech. Alternativní přístupy. Specifika aplikace vybraných méně obvyklých typů měkkých i pevných kontaktních čoček (kontaktní čočky pro korekci presbyopie, terapeutické a preventivní čočky, diagnostické čočky).V rámci cvičení budou rozebírány jednotlivé konkrétní případy a diskutována vhodnost použité korekce, popř. další možné alternativy.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti pochopení problému.Vysvětlit podstatu a interpretovat data, rozlišit a klasifikovat zadaný problém, předpovídat chování daných jevů.

Literatura

Efron, N. Contact lens complications, 2 edition. Butterworth-Heinemann, Elsevier, 2004. Efron, N. Contact lens practice, Butterworth-Heinemann, Elsevier, 2002. Elliott, D. B. Clinical Procedures in Primary Eye Care. Butterworth-Heinemann, Elsevier, 2007. Grosvenor, T. Primary Care Optometry, 5th edition. Butterworth-Heinemann, Elsevier, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Znalosti a dovednosti v rozsahu témat kurzu.

Garant

RNDr. Mgr. František Pluháček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka Musilová, DiS.RNDr. Mgr. František Pluháček, Ph.D.Mgr. Lenka Musilová, DiS.RNDr. Mgr. František Pluháček, Ph.D.