Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář kvant. mechan. pro spektroskopii (OPT / SKMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / SKMS - Seminář kvant. mechan. pro spektroskopii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod a motivace, postuláty kvantové mechaniky 1 částice a vlny2. Postuláty kvantové mechaniky 2 - Schrodingerova rovnice3. Postuláty kvantové mechaniky 3 vlnová funkce a její smysl4. Postuláty kvantové mechaniky 4 měření, měřitelné fyzikální veličiny, operátory5. Částice v nekonečné jednodimenzionální jámě, částice v nekonečné 3D jámě, degenerace energie, odraz částice na potenciálové bariéře, tunelování6. Harmonický oscilátor7. Moment hybnosti částice8. Vibrační a rotační stavy molekuly, infračervená a Ramova spektroskopie9. Atom vodíku10. Absorpční a emisní spektra plynů

Získané způsobilosti

Seznámit se ze základy kvantové terie a jejích aplikací v oblasti spektroskopie. Studenti ovládají základy kvantové mechaniky.

Literatura

L. Susskind, A. Friedman. Quantum Mechanics: The Theoretical Minimum. 2014. Harris, D. C., Bertolucci, M. D. Symmetry and Spectroscopy: An Introduction to Vibrational and Electronic Spectroscopy. Dover Publications, 1989. P. Atkins, R. Friedman. Molecular quantum mechanics. 2005.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách, plnění zadaných úkolů.

Garant

RNDr. Josef Kapitán, Ph.D.