Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vědecká komunikace (OPT / VK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / VK - Vědecká komunikace, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zásady výstavby vědeckého a odborného textu. Struktura vědeckého článku. Abstrakt.Grafická úprava odborných článků. Obrázky. Citování literárních odkazů. Od rukopisu k vytištění publikace.Ústní sdělení - přednáška. Příprava přednášky. Technika projevu. Diskuze po přednášce.Plakátové sdělení (poster). Diskuse u posteru.Zásady psaní diplomových, disertační prací a výzkumných zpráv, laboratorních a měřících protokolů.Oponentské a recenzní posudky.Vědecká periodika, sborníky. Elektronické publikování.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Meško, D., Katuščák, D., Findra, J. a kol. Akademická příručka. Osveta Martin, 2006. ISBN 80-8063-219-7.Šesták Z. Jak psát a přednášet o vědě. Academia, Praha, 2000. Tkadlec, E. Strategie a metody vědecké práce v přírodních vědách: filozofické názory a komunikační dovednosti. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN 978-80-244-2675-4.

Požadavky

Účast na semináři.Příprava ústní prezentace a posteru.

Garant

prof. RNDr. Tomáš Opatrný, Dr.