Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané partie z matematické analýzy (OPT / VKMN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPT / VKMN - Vybrané partie z matematické analýzy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Algebra komplexních čísel.2. Posloupnosti a řady. Mocninné řady. Konvergence v Gaussově rovině.3. Funkce komplexní proměnné.4. Limita, spojitost, derivace, Cauchyho-Riemannovy podmínky.5. Holomorfní funkce.6. Křivkové integrály.7. Cauchyho integrální věta. Cauchyho integrální vzorec a jeho důsledky.8. Residuová věta a její použití k výpočtu integrálu.9. Integrální transformace.10. Přímá Laplaceova transformace. Zpětná Laplaceova transformace, zvl. racionální funkce. Použití Laplaceovy transformace k řešení diferenciálních rovnic.11. Fourierovy řady. Fourierův integrál. Fourierova transformace a její použití.12. Další příbuzné integrální transformace

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Černý, I. Analýza v komplexním oboru. Academia, Praha, 1983. Veit, J. Integrální transformace. SNTL, Praha, 1983. Pírko, Z., Veit, J. Laplaceova transformace. SNTL/ALFA, Praha, 1972.

Požadavky

Zápočet: 2x písemný test v průběhu semestru, 50% bodů pro zápočet.Zkouška (kombinovaná): písemný test - příklady, ústní zkouška.

Garant

Mgr. Ladislav Mišta, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Daniel McNulty, Ph.D.Mgr. Ladislav Mišta, Ph.D.Mgr. Daniel McNulty, Ph.D.Mgr. Ladislav Mišta, Ph.D.