Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční pracovní stáž (1 měsíc) (PRF / ZPS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PRF / ZPS1 - Zahraniční pracovní stáž (1 měsíc), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu (náplň pracovní stáže) se řídí konkrétním odborným zaměřením jednotlivých studijních oborů PŘF UP. Práce vykonávána na zahraničním pracovišti musí odpovídat plnému úvazku dle místního zákoníku práce. Náplň stáže musí být dostatečně komplexní a konkrétní. Stážista by neměl nahrazovat skutečného zaměstnance či pomocnou sílu vykonávající neodborné činnosti. Praxe by také neměla spočívat převážně v observaci, naopak, stážista by měl být pravidelně observován a měla by mu být poskytována zpětná vazba. Podrobný program stáže musí být předem stanoven v dokumentu Training Agreement a schválen jak zástupcem zahraniční hostitelské organizace, tak katederním garantem stáží a samotným studentem. Student je v průběhu ZPS v pravidelném kontaktu s příslušným katederním garantem, který zajišťuje monitoring ZPS a je studentovi nápomocen při řešení případných komplikací.

Získané způsobilosti

Předpokládá se, že student po absolvování předmětu ZPS1:- je schopen aplikovat teoretické znalosti a praktické dovednosti vztažené k danému studijnímu oboru v konkrétním mezinárodním pracovním prostředí;- je schopen uplatnit měkké kompetence v mezinárodním kontextu

Požadavky

Student absolvuje ZPS u ověřeného zahraničního subjektu, ideálně zaregistrovaného ve webové aplikaci UP INTLAG http://intlag.upol.cz. ZPS v rámci předmětu PRF/ZPS1 trvá minimálně 1 měsíc. ZPS musí být realizována bez přerušení. V průběhu stáže se student řídí pokyny zahraničního tutora a příslušného katederního garanta stáží UP. Po návratu ze stáže předloží student závěrečnou zpávu ze ZPS, a to do 30 dnů od jejího ukončení. Současně předloží originál certifikátu o absolvování ZPS (Placement Completition Cetificate) vydaného hostitelskou organizací.

Garant

RNDr. Jaroslav Burian, Ph.D.RNDr. Vlastimil Kostkan, Ph.D.doc. Ing. Lenka Motyčková, CSc.RNDr. Pavel Ptáček, Ph.D.Mgr. Simona Šafaříková, Ph.D.