Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Detekce světla (SLO / DS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / DS - Detekce světla, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základy radiometrie a fotometrie.- Vnitřní a vnější fotoelektrický jev. Obecné vlastnosti detektorů světla, kvantová účinnost, šum, šířka pásma.- Fotodiody PIN a lavinové, režimy činnosti. Rychlé PIN detektory. Homodynní detektor.- Fotonásobiče. Lavinové fotodiody. Detekce jednotlivých fotonů. - Vědecké CCD kamery. Intenzifikované CCD kamery a EMCCD kamery.- Speciální detektory fotonů pro kvantovou optiku.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Připomenout vnitřní a vnější fotoefekt, popsat různé typy detektorů světla, nalézt vhodný detektor světla pro konkrétní aplikaci.

Literatura

Časopisecká a firemní literatura. Rieke, G. Detection of light: From the Ultraviolet to the Submillimeter. Cambridge University Press; 2nd edition, 2002. Saleh, B.E.A., Teich, M.C. Základy fotoniky, sv. 3. Matfyzpress, Praha, 1994.

Požadavky

Sestudování časopisecké literatury a přednesení prezentace na zadané téma

Garant

doc. RNDr. Ondřej Haderka, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Antonín Černoch, Ph.D.doc. RNDr. Ondřej Haderka, Ph.D.