Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika urychlovačů a synchrotr. záření (SLO / FUSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / FUSZ - Fyzika urychlovačů a synchrotr. záření, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- vývoj a typy urychlovačů- synchrotronové záření- lineární optika synchrotronu (pohyb částice v mg poli, typy magnetů, transportní maticeo beta funkce a betatronové oscilace, vývoj beta funkce, transportní matice a beta funkce, periodické podmínky, Hillova rovnice a Floquetova transformace, "tune" a optické resonance, magnetické korekce - chromaticita, sextupóly, lokální "bumps/kicks")- zdroje svazku - injektáž- principy urychlovacího systému (vlnovody, resonanční kavity, klystron a klystronový modulátor)

Získané způsobilosti

PochopeníVysvětlit princip fungování jednotlivých typů urychlovačů.Popsat prvky synchrotronu a jejich maticovou reprezentaci.

Literatura

Turner, S. et al. CERN Accelerator School Proceedings. Geneva, 1987. Wille, K. The Physics of Particle Accelerators: An Introduction. Oxford University Press, 2000.

Požadavky

Znalosti a jejich pochopení v rozsahu přednášené problematiky.

Garant

Mgr. Tomáš Sýkora, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ladislav ChytkaMgr. Vít Procházka, Ph.D.Mgr. Tomáš Sýkora, Ph.D.