Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laserové technologie v praxi 1 (SLO / LTP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / LTP1 - Laserové technologie v praxi 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Fyzikální princip činnosti laseru (stimulovaná emise, hladinové systémy)2. Základní konstrukční součásti laseru, typy rezonátorů, příčné a podélné módy3. Dělení laseru dle aktivní látky a zařazení do bezpečnostních tříd.4. Zákonitosti šíření laserového svazku, zpracování optickými prvky, kvalita svazku5. Interakce laserového záření s hmotou a využití ve vědě a průmyslu6. Konstrukce laserového průmyslového systému, varianty, významní výrobci7. Přehled využití laserů ve zdravotnictví, metrologii, vojenství, kounikacích a dalších oblastech.

Získané způsobilosti

Vysvětlit princip laseru a působení jeho záření na hmotu .Rozlišit typy laseru a jejich uplatnění v různých oblastech lidské činnosti.Zvládnout základní měření vlastností laserového svazku.

Literatura

Vrbová, M. Lasery a moderní optika - oborová encyklopedie. Prométheus, 1994. Vrbová, M., Jelínková, H., Gavrilov, P. Úvod do laserové techniky. ČVUT Praha, 1998. Saleh, B.E.A., Teich, M.C. Základy fotoniky, sv. 3. Matfyzpress, Praha, 1994.

Požadavky

Znalosti v rozsahu předmětu.

Garant

RNDr. Hana Chmelíčková

Vyučující

RNDr. Hana ChmelíčkováRNDr. Hana Chmelíčková