Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Holografie a holograf. interferometrie (SLO / PGSHI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / PGSHI - Holografie a holograf. interferometrie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základy vlnové teorie a teorie koherence.- Princip optické holografie, typy hologramů a jejich charakteristiky, dělení metod záznamu a rekonstrukce hologramu.- Princip holografické interferometrie, záznam a rekonstrukce.- Záznamové materiály, typy a vlastnosti.- Metody kvalitativního a kvantitativního vyhodnocování holografických interferogramů, fázové a absorpční předměty.- Prostorová filtrace.- Lokalizace interferenčních proužků.- Holografické paměti.- Aplikace:* měření složek tenzoru deformace a odvozených veličin, nedestruktivní holografická defektoskopie,* aplikace v aero a hydromechanice, vizualizace proudění a holografická interferometrie,* analýza napětí v mechanice,* aplikace v biomechanice.- Optická korelace a korelátory.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Předvést znalost terminologie oboru holografie a holografické interferometrie, předvést znalost optických principů, metodologie a experimentální realizace metod holografického záznamu a rekonstrukce.

Literatura

West, Ch. M. John Wiley & Sons Inc., New York, 1979. [Ed. by RASTOGI P. K.: Holographic Interferometry. Principles and Methods. Springer-Verlag, Berlin, 1994. Mehta, P. C. Rampal, V. V. Lasers and Holography. World Scientific, London, 1993. Abramson, N. Light in Flight on the Holodiagram. SPIE Opt. Eng. Press, SPIE - Belingham, Washington, 1996.

Požadavky

Znalosti v rozsahu programu předmětu (přezkoušení)

Garant

prof. RNDr. Miroslav Hrabovský, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Miroslav Hrabovský, DrSc.