Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pravděpodobnost a statistika (SLO / PGSPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / PGSPS - Pravděpodobnost a statistika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Náhodný jev.2. Náhodná veličina.3. Náhodný vektor.4. Funkce náhodných veličin.5. Číselné charakteristiky náhodných veličin a náhodných vektorů.6. Některá rozdělení diskrétních náhodných veličin.7. Některá rozdělení spojitých náhodných veličin I.8. Některá rozdělení spojitých náhodných veličin II.9. Limitní věty.10. Úvod do matematické statistiky.11. Základy teorie odhadu a základy testování statistických hypotéz.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Anděl, J. Matematická statistika. SNTL, Praha, 1986. Kunderová, P. Úvod do teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky. UP Olomouc, 1997. Hátle, L., Likeš, J. Základy počtu pravděpodobnosti a matematické statistiky. SNTL, Praha, 1974.

Požadavky

Základní znalost matematiky.

Garant

RNDr. Antonín Lukš, CSc.

Vyučující

RNDr. Antonín Lukš, CSc.