Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální funkce (SLO / PGSSF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / PGSSF - Speciální funkce, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy teorie reprezentací.2. Grupy transformací a jejich reprezentace.3. Invariantní operátory a teorie reprezentací.4. Reprezentace kompaktních grup.5. Exponenciální, mocninná, goniometrické a hyperbolické funkce.6. Funkce P_mn^l, přidružené Legendreovy funkce, Legendreovy a Jacobiovy polynomy.7. Funkcionální vztahy pro funkce P_mn^l.8. Besselovy funkce celočíselného indexu.9. Funkce gama.10. MacDonaldovy a Hankelovy funkce.11. Funkcionální vztahy pro MacDonaldovy a Hankelovy funkce.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy, prokázat teoretické znalosti pro řešení modelových problémů.

Literatura

Vilenkin, N.Ya. Specialnyje funkcii i teorija predstavlenij grup. Nauka, Moskva, 1965. Peřinová, V. Úvod do teorie speciálních funkcí (část A a B). UP Olomouc, 1995.

Požadavky

Základní znalost matematiky.

Garant

prof. RNDr. Vlasta Peřinová, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Vlasta Peřinová, DrSc.