Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z informatické fyziky (SLO / PIF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / PIF - Praktikum z informatické fyziky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. okruh úloh* Ovládání mikroposuvů ve 2D pomocí G-kódů.* Software pro řízení a sběr dat z CMOS kamery.* Řízení dynamiky lineárního posunu pro skenovací interferometr.* Vyhodnocení sady snímků z interferometru s bílým světlem.2. okruh úloh* Řízení a sběr dat z čítače pulzů a vyhodnocení statistiky.* Vizualizace dat z měřícího přístroje v reálném čase.* Přenos informace optickou linkou.* 2D tomografie optického svazku bodovou sondou.* Sestava využívající přerušovaný optický signál a synchronní detekce.3. okruh úloh* Záznam časového průběhu změn spektra.* Trigrovaný záznam spektra plazmatu a jeho vyhodnocení.* Řízení monochromátoru se snímací diodou.* Záznam topografie 3D objektů4. okruh úloh* Stabilizace optického výkonu laserového svazku.* Programování dvoukanálového D/A převodníku a tvorba X-Y obrazců.* Dešifrování znaku zaslaného na sériový portu RS-232.* Komunikace mezi počítači v síti TCP/IP.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání praktických zkušeností.Aplikovat zkušenosti s počítačovým řízením laboratorní techniky, sběrem a vyhodnocením naměřených dat.

Literatura

Příručky programování. Technická dokumentace k přístrojům. Brož J. a kol. Základy fyzikálních měření. SPN Praha, 1983.

Požadavky

* SLO/PLT Programování laboratorní techniky* Úspěšné absolvování jedné úlohy z každé ze čtyř skupin.

Garant

doc. Mgr. Jan Soubusta, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Karol Bartkiewicz, Ph.D.Mgr. Antonín Černoch, Ph.D.RNDr. Pavel Horváth, Ph.D.Mgr. Karel Lemr, Ph.D.Mgr. Radek MachulkaMgr. Dušan Mandát, Ph.D.Bc. Ing. Václav Michálek, Ph.D.Mgr. Robert Myška, Ph.D.Mgr. Libor Nožka, Ph.D.RNDr. Pavel Pavlíček, Ph.D.Mgr. Miroslav Pech, Ph.D.doc. Mgr. Jan Soubusta, Ph.D.RNDr. Petr Šmíd, Ph.D.