Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování laboratorní techniky (SLO / PLT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / PLT - Programování laboratorní techniky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zásady pro bezpečnou práci s laboratorní technikou,2. Laboratorní zařízení po stránce hardwaru,3. Trigrovací a detekční logika,4. Přenosové protokoly a jejich vlastnosti,5. Komunikační protokoly a jejich vlastnosti,6. Ovladače a API,7. Funkce řídícího softwaru,8. Vzdálené řízení měření,9. Sběr dat (DAQ),10. Datové formáty a načítání dat,11. Zpracování dat (Matlab, Octave).

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání schopnosti aplikace poznatků.Schopnost vytvořit software pro práci s měřícím zařízením a pro zpracování dat.

Literatura

Skala B. Měření a zkoušení elektrických zařízení: využití počítače pro řízení experimentů a sběr dat. Západočeská univerzita v Plzni, 2004. Kovařík M. Počítačové zpracování dat v programu MATLAB. Martin Stříž, Bučovice, 2008.

Požadavky

Zápočet: napsat zápočtovou písemku, získat alespoň 2/3 bodů, vypracovat seminární práciZkouška: Rozumět látce.

Garant

Mgr. Libor Nožka, Ph.D.

Vyučující

Bc. Ing. Václav Michálek, Ph.D.Mgr. Libor Nožka, Ph.D.Bc. Ing. Václav Michálek, Ph.D.Mgr. Libor Nožka, Ph.D.