Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z matematiky pro PFYZ 1 (SLO / SMPF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / SMPF1 - Seminář z matematiky pro PFYZ 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Matematická logika, matematický jazyk.2. Množiny, funkce.3. Reálná čísla.4. Komplexní čísla.5. Kombinatorika, základy statistiky.6. Posloupnosti a jejich limity, řady.7. Funkce jedné reálné proměnné: základní pojmy a vlastnosti.8. Elementární funkce: Mocninná, logaritmická, exponenciální, goniometrické a cyklometrické.9. Limita a spojitost funkce.10. Základy diferenciálního počtu funkce jedné reálné proměnné: Derivace a její geometrický a fyzikální význam, diferenciál, užití při vyšetřování průběhu funkce.11. Využití software MATHEMATICA pro vybraná témata - praktické cvičení.

Získané způsobilosti

Předmět zaměřený na získání znalostí.Připomenout základní matematické pojmy, objasnit základy diferenciálního počtu funkce jedné proměnné, aplikovat získané znalosti na řešení úloh matematické analýzy pro přístrojové fyziky.

Literatura

KOPÁČEK J. Matematická analýza nejen pro fyziky (I). Matfyzpress, Praha, 2004. KVASNICA J. Matematický aparát fyziky. Academia, Praha, 2004. POLÁK J. Přehled středoškolské matematiky. Prometheus, Praha, 1995. REKTORYS K. Přehled užité matematiky I a II. Prometheus, Praha, 1995. KOPÁČEK J. Příklady z matematiky nejen pro fyziky (I). Matfyzpress, Praha, 2005. BRABEC J., MARTAN F., ROZENSKÝ Z. Matematická analýza 1. SNTL, Praha, 1989. BARTCH H.J. Matematické vzorce. MF, Praha, 1996. RUSKEEPÄÄ H. Mathematica navigator - Mathematics, Statistics, and Graphics. Academic Press, London, 2009.

Požadavky

Kolokvium: účast na semináři, úspěšné složení písemného testu.

Garant

RNDr. Pavel Horváth, Ph.D.