Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optické a laserové technologie (SLO / SZZOL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SLO / SZZOL - Optické a laserové technologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Klasifikace a charakteristika technických materiálů.2. Vnitřní stavba krystalických materiálů.3. Fáze v kovových soustavách (krystalizace, fázové diagramy, rovnovážné diagramy železo-uhlík tepelné zpracování).4. Technologie opracování povrchů. Dělení materiálů. Spojování materiálů.5. Testování povrchů (mechanické, optické).6. Tenké vrstvy, monokrystaly (technologie výroby a diagnostika).7. Klasifikace a charakteristika optických materiálů(minerální a organická skla, krystaly, keramika, kovy)8. Optické vlastnosti materiálu pro výrobu optických prvků (index lomu,disperze, absorpce, propustnost)9. Fyzikální vlastnosti materiálů pro výrobu optických prvků (mechanické, tepelné, odolnost)10. Hrubování a broušení optických prvků11. Leštění optických ploch12. Ostatní technologie v optické výrobě13. Konstrukce rezonátorů a vlastnosti záření hlavních typů průmyslových laserů14. Kvalita laserového svazku, fokusace a hloubka ostrosti, vlastnosti optických prvků15. Hlavní součásti a technické řešení průmyslového laserového systému, CNC řízení16. Klasifikace laserových technologií a aplikace v širokém spektru lidské činnosti17. Technologie laserového řezání a vrtání materiálů, hlavní parametry procesu18. Technologie laserového svařování, monitorování kvality svaru.19. Technologie laserového opracování povrchu, modelování tepelně ovlivněné oblasti20. Bezpečnostní třídy laserů, účinky na živou tkáň, ochranná opatření

Získané způsobilosti

Získání schopnosti pochopení problému.Rozlišit a klasifikovat zadaný problém.Vysvětlit podstatu problému a dat. Interpretovat data.Předpovídat chování daných jevů.

Požadavky

Demonstrovat úroveň získaných poznatků.

Garant

prof. RNDr. Miroslav Hrabovský, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Miroslav Hrabovský, DrSc.