Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademická angličtina pro stř. pokr. 2 (VCJ / AIV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VCJ / AIV2 - Akademická angličtina pro stř. pokr. 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Název lekce: Jazykové zaměření6 Science in our worldReading: Making notes; Interpreting meaningWriting: Paraphrasing and summarizing; Writing a summaryVocabulary: Noun/verb + preposition; Using numbers; Adjective and noun collocationsListening: Listening for gist (2) and taking notes (3)7 People: past and presentReading: Using original sourcesWriting: Adding extra information; Organizing ideas (2); Writing from researchVocabulary: Topic vocabulary; RegisterListening: Taking notes (4) and listening for detail (3)8 The world of ITReading: Rephrasing and explaining; Avoiding repetitionWriting: Linking ideas (3) and coherent writing; Writing from notesVocabulary: Abbreviations; Adverbs and adjectivesListening: Understanding incomplete speech; Contractions and linking9 Inventions, discoveries and processesReading: Intensive reading and linking ideasWriting: Using the passive voice; Clarifying a sequence; Writing a description of a processVocabulary: Compound nouns and adjectivesListening: Supporting an argument; Understanding words in context10 Travel and tourismReading: Interpreting dataWriting: Illustrating data; Describing a graph or chartVocabulary:The language of graphs and charts ; Dependent prepositionsListening: Dealing with longer listenings

Získané způsobilosti

Získání znalostí jazyka pro akademické účely na úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce.

Literatura

Philpot S. Headway Academic Skills: Reading, Writing and Study Skills. LEVEL 2. ISBN 9780194741606.

Požadavky

K úspěšnému splnění předmětu je student povinen splnit písemný test na minimálně 70% a aktivně se účastnit výuky. Jsou povoleny maximálně 2 absence ve výuce za semestr. Závěrečná známka je výsledkem úspěšnosti v písemných testech v AIV1 a AIV2 a práce v průběhu semestru.

Garant

Mgr. Alena Fridrichová

Vyučující

Mgr. Alena FridrichováMgr. Tomáš Maliňák