Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 1 (VCJ / CJ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VCJ / CJ1 - Cizí jazyk 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento předmět odpovídá jazykové úrovni B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky,tedy jazykové úrovni klasifikované jako samostatný uživatel jazyka. Tuto jazykovou úroveň by měl mítstudent, který absolvoval na střední škole 4 roky studia anglického nebo německého jazyka v běžném rozsahu. Obsahem předmětu je rozvoj slovní zásoby, upevňování mluvnice a jazykových dovedností v oblasti všeobecné angličtiny nebo němčiny. Značný důraz je kladen na poslech s porozuměním a verbální vyjadřování, kde se pracuje především s obecným jazykem, jak jej rodilí mluvčí slyší a užívají v reálných každodenních situacích.

Získané způsobilosti

Získání znalostí jazyka na úrovni B1-B2 dle Společného evropského referenčního rámce.

Literatura

New English File Intermediate, Multipack B. Themen aktuell 3.

Požadavky

Student předmětu je povinen v rámci samostatné přípravy na hodinu předem nastudovat klíčovou slovní zásobu a zopakovat si gramatiku nadcházející lekce. Pokud se student opakovaně není schopen aktivně účastnit výuky, vyučující mu nemusí udělit zápočet. Důvodem neudělení zápočtu může být rovněž absence na více než dvou cvičeních za semestr. V případě nemoci nebo potřeby objasnění nepochopeného učiva má student možnost využít konzultačních hodin vyučujících.Zápočet na konci semestru vyučující udělí, pokud se student aktivně účastnil výuky, plnil zadané samostatné úkoly a pokud zvládl zápočtový test na minimálně 70%.Na zápočet je student povinen se zaregistrovat ve STAGu, a to na termín vypsaný svým vyučujícím.

Garant

Mgr. Lucie Vaňková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Helena KadlecováMgr. Eva KaraskováMgr. Vladimír SeveraMgr. Lucie Vaňková, Ph.D.PhDr. Olga Vítkovská