Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evoluční a behaviorální ekologie ptáků (ZOO / EBEP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / EBEP1 - Evoluční a behaviorální ekologie ptáků, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět si klade za cíl seznámit studenty s ekologií a chováním ptáků z evolučního pohledu. Základem přístupu bude analýza adaptací v oblasti chování a ekologie jednotlivých druhů. Studenti budou seznámeni s tím, jak se ptáci vyrovnávají s podmínkami prostředí, jak na ně reagují na ekologické a evoluční časové škále a tedy jak maximalizují svoji biologickou zdatnost. Ptáci budou představeni jako důležitá modelová skupina ekologického a behaviorálního výzkumuPozornost bude věnována také praktickým aspektům ekologie ptáků sem patří ochrana populací, konzervační biologie, analýza vymírání populací a druhů a vliv změny klimatu na populace ptáků. Dále bude prezentován fylogenetický pohled na ekologii a chování studenti budou seznámeni s moderními metodami srovnávací biologie a analýzy znaků založené na fylogenetických stromech moderními statistickými metodami.Seminář:Studenti zpracují referát na vybrané téma na základě samostatného studia literatury.

Získané způsobilosti

Studenti porozumí ekologii a chování ptáků z evolučního pohledu

Literatura

Morton, E., Stutchbury, B. Behavioral Ecology of Tropical Birds. Academic Press, 2001. Owens, I.P.F., Bennett, P.M. Evolutionary Ecology of Birds. 2002.

Požadavky

Referát.

Garant

doc. Mgr. Vladimír Remeš, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Vladimír Remeš, Ph.D.