Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydrobiologická exkurze (ZOO / HEXSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / HEXSB - Hydrobiologická exkurze, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s typy vodních ekosystémů, s charakteristickými organismy z jednotlivých typů stojatých a tekoucích vod. Část exkurzí zahrnuje seznámení s technologiemi čistírenských a vodárenských provozů.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s typy vodních ekosystémů (stojaté vody, tekoucí vody, prameny), s charakteristickými organismy z jednotlivých typů vod. Studenti se seznámí s technologiemi čistírenských a vodárenských provozů. Studenti si vyzkouší hydrobiologické metody v přírodních podmínkách.

Literatura

Determinační klíče. Rozkošný, R. (ed.) . Klíč vodních larev hmyzu. Academia, Praha, 1980. Rozkošný a Geisler. Terénní práce ze zoologie. MU Brno, 1976.

Požadavky

Aktivní účast na exkurzi. Student musí být schopen prezentovat základní fakta a diskutovat k uvedeným tematickým okruhům. Poznávání organismů.

Garant

RNDr. Vladimír Uvíra, Dr.

Vyučující

Mgr. Bronislava Janíčková, DiS.RNDr. Vladimír Uvíra, Dr.RNDr. Ivona Uvírová, Ph.D.Mgr. Alena Vláčilová