Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpracování a prez. dat v prostředí R (ZOO / JAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / JAR - Zpracování a prez. dat v prostředí R, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je určen pro studeny biologie, kteří se chtějí seznámit s prostředím jazyka R. Toto prostředí je v současné době nejpoužívanější platformou pro zpracování a analýzu dat v mnoha disciplínách biologie, včetně zoologie, botaniky, ekologie nebo evoluční biologie.Náplní kurzu bude zpracování dat a jejich grafická prezentace zejména pro účely zpracování diplomové práce, ale dovednosti získané v kurzu se budou hodit také během praxe v oblasti vědy a výzkumu, ochrany přírody nebo ve státní správě. Mimo prostředí jazyka R se také naučíme jak zacházet obecně s daty, jak je uchovávat, zpracovávat, používat a správně interpretovat.Náplň kurzu:Obecná - data v biologii, jejich získávání, uchovávání a zpracování; organizace projektů a reprodukovatelý výzkum.Prostředí R - datové struktury v R; formátování a třídění dat; sumarizace a výběr dat; zobrazování dat a grafika, příprava textových a grafických výstupů pro prezentační účely; logika analýz v R.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen:- zpracovat vlastní data v prostředí jazyka R- interpretovat výsledky analýzy dat- připravit data k prezentaci

Literatura

http://www.r-project.org. Adler,J. 2012. R in a nutshell, 2nd ed. O Reilly, Sebastopol. Crawley, M.J. 2013. The R book, 2nd ed. Wiley, Chichester.

Požadavky

Účast na cvičeních.Kurz bude ukončen zkouškou skládající se ze zpracování předloženého datového souboru.

Garant

doc. Mgr. Vladimír Remeš, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Vladimír Remeš, Ph.D.doc. Mgr. Vladimír Remeš, Ph.D.