Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz praktické analýzy dat (ZOO / KPAND)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / KPAND - Kurz praktické analýzy dat, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Absolvent kurzu bude schopen zpracovat vlastní data pomocí běžných exploračních metod na PC, pochopit výsledky explorace a připravit je ke grafické prezentaci (přednáška, absolventské práce apod). Důraz bude kladen na pochopení logiky metod a jejich praktické zvládnutí, ne na teorii datové analýzy. Cvičení probíhají ve volně dosupném statistickém programu R, což výrazně zvyšuje praktickou použitelnost nabytých dovedností. Tento program je dnes lingua franca biologických oborů a proto bude student schopen nabyté dovednosti uplatnit na jakémkoliv pracovišti později ve své kariéře.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen:- zpracovat vlastní data pomocí jazyka R na PC- prozkoumat tabulárně a graficky vlastní data- připravit data k prezentaci- zpracovat data do absolventské práce

Literatura

Materiály k jazyku R. Pekár, S., & Brabec, M. Moderní analýza biologických dat. Praha: Scientia, 2009. ISBN 978-80-86960-44-9.Adler, J. R in a nutshell. Sebastopol, Calif: O Reilly, 2012. ISBN 978-1-449-31208-4.Crawley, M. J. The R book. Chichester: John Wiley & Sons, 2013. ISBN 978-0-470-97392-9.

Požadavky

Kurz bude ukončen zápočtem skládajícím se z explorace a interpretace předloženého datového souboru.

Garant

doc. Mgr. Vladimír Remeš, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Vladimír Remeš, Ph.D.