Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana biodiverzity vodních ekosystémů (ZOO / OBVE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / OBVE - Ochrana biodiverzity vodních ekosystémů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice, hodnota, úrovně biodiverzity; význam biodiverzity pro fungování vodních ekosystémů; hlavní faktory ohrožení druhové biodiverzity na Zemi (globální změny klimatu, rozpad a ničení stanovišť - biotopů, invaze nepůvodních druhů, parazitů a nemocí, lov a obchod); národní a mezinárodní ochrana přírody; ekosystémové služby vodních ekosystémů; funkce a ochrana mokřadů; biodiverzita v říčních nivách; evropské normy a ochrana vod.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu je student schopen:- Vysvětlit význam biodiverzity pro fungování vodních ekosystémů- Uvést významné faktory ohrožující biodiverzitu na Zemi- Orientovat se v problematice úmluv o ochraně přírody na národní i mezinárodní úrovni

Literatura

Gaston KJ, Spicer JI. Biodiversity: an introduction. Blackwell publishing, Malden, 191 pp. 2004. Begon, M., Harper, J. L., Townsend, C.R. (1997). Ekologie: jedinci, populace a společenstva. Olomouc, vyd. University Palackého, 949 str. Polášková, A. a kol. (2012). Úvod do ekologie a ochrany životního prostředí. Karolinum.

Požadavky

V rámci semináře student vystoupí se seminární prací na zadané téma.Student musí být schopen prezentovat základní fakta a diskutovat k uvedeným tematickým okruhům.Účast na seminářích min 80%.

Garant

RNDr. Ivona Uvírová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ivona Uvírová, Ph.D.