Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ornitologie (ZOO / ORNIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / ORNIT - Ornitologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Původ, evoluce, klasifikace a fylogeneze ptáků. Morfologie, anatomie, fyziologie, etologie a ekologie. Reprodukční biologie a vývoj, populační dynamika, adaptace a ochrana ptáků. Metody užívané v ornitologii jak při terénním výzkumu tak při laboratorních pokusech a genetických analýzách. Současné trendy výzkumu. Vývoj ornitologie a ornitologických organizací, ptáci a legislativa, aplikovaná ornitologie. Praktické poznávání ptáků, migrace, centra biodiverzity ptáků.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- Vysvětlit původ, evoluci, klasifikaci a fylogenezi ptáků. - Popsat jejich morfologii, anatomii, fyziologii, etologii a ekologii. - Vysvětlit reprodukční biologii a vývoj. - Popsat metody užívané v ornitologii jak při terénním výzkumu tak při laboratorních pokusech a genetických analýzách. - Diskutovat vývoj ornitologie a ornitologických organizací, legislativu.

Literatura

Gill, F. B. 1995: Ornithology. Freeman, New York. Hudec, K. a kol. Fauna ČR a SR. Díly 1-3. Academia Praha 1972, 1977, 1983, 1994. . Zdeněk Veselovský. Obecná ornitologie. Academia Praha, 2001.

Požadavky

zápočet: 80% účast na seminářích/cvičeních a úspěšné splnění seminárního úkoluzkouška: znalost látky z přednášek a literatury

Garant

prof. Ing. Stanislav Bureš, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Stanislav Bureš, CSc.prof. Ing. Stanislav Bureš, CSc.