Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prez. a 3D vizualizace pro stud. biolog. (ZOO / P3D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / P3D - Prez. a 3D vizualizace pro stud. biolog., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 4. týden semestruPráce s interaktivní tabulí - kalibrace tabule, panely nástrojů, práce s předváděcími listy - vytvoření nového předváděcího sešitu, nastavení velikosti stránky, přechod obrazovky do PowerPointu, využití knihovny, použití nástrojů pro úpravy - pero (nastavení barvy pera, tlouštky čáry), zvýrazňovač, guma, manipulace s objekty, nástroj text, nástroj vymazat, nástroje zpět a znovu, nástroje přidání barvy, nástroj fotoaparát, slučování objektů na pozadí, mřížky apod. Dále zvláštní prezentační efekty jako je clona, reflektor a rotující text a nebo změny chování objektů - uzamčení obrázků do vrstev. Využití hlasovacího systému ACTIVote.Součástí tohoto oddílu je samostatná práce studentů na zvolené téma a prezentace výsledků.5.- 6. týden semestruPráce s 3D skenerem - typy skenerů, metody a technologie 3D skenování, využití 3D skenerů v antropologii př. pro skenování kostí, popř. v jiných příbuzných oborech.Součástí tohoto oddílu je 3D skenování antropologického materiálu a tvorba 3D atlasu kostí.7. - 8. týden semestruVizualizační techniky a metody založené na analýzách snímků získaných z CT a MR. Práce s volně stažitelnými vizualizačními programy jako je SLICER, IRCAD, popř. VR render, které jsou dostupné na internetu. Studenti se seznámí se segmentací dat za účelem tvorby 3D modelů a využitím virtuální endoskopie ve výzkumu.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- pracovat s interaktivní tabulí ACTIVboard (kalibrace tabule, práce s pracovními listy, ukládání souborů, přechod obrazovky do PowerPointu, apod.)- připravit výukové materiály ve softwaru ACTIVstudio(využití a rozšiřování knihovny, nástroj fotoaparát, vrstvy, zvláštní prezentační efekty, apod.)- pracovat s 3D skenerem a vysvětlit principy 3D skenování- pracovat s moderními 3D vizualizačními programy (SLICER, IRCAD, apod.)

Literatura

ACTIVstudio Professional Edition: Uživatelská příručka. Manuály k vizualizačním softwarům. Pracovní listy a materiály - technologie 3D skenování, metody 3D skenování, využití 3D skenerů.

Požadavky

seminární práce na dané téma, účast na cvičení a seminářích, diskuze

Garant

RNDr. Vlasta Lungová, Ph.D.