Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie a živ. strategie vod. bezobrat. (ZOO / PGSBZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / PGSBZ - Biologie a živ. strategie vod. bezobrat., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní předmětu je seznámení studentů se systémem, morfologií, anatomií a biologií vodních bezobratlých. Bude podán přehled společenstev vodních bezobratlých v různých typech vod. Morfologické a fyziologické (příp. behaviorální) adaptace, adaptace životních strategií vzhledem k typu prostředí (vliv environmentálních faktorů), populační dynamika, trofické vztahy. Vliv člověka na akvatické ekosystémy, biomonitoring a problematika invazních druhů.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- Definovat vodu a klasifikovat její typy.- Charakterizovat vodu jako životní prostředí.- Popsat základní fyzikální a chemické vlastnosti vody. - Popsat čištění vody.

Literatura

Williams, D.D. and Feltmate, B.W. Aquatic Insects. 1994. Ward, J.V. Aquatic Insects Ecology. 1. Biology and Habitat. 1992. Whitfield, M., Matthews, J. and Reynolds, C. Aquatic Life Cycle Strategie. 1999. Rundle, S.D., Robertson, A.L. and Schmidt-Araya, J.M. Freshwater Meiofauna: Biology and Ekology. 2002. Kalff J. Limnology. 2002.

Požadavky

Doktorandská zkouška

Garant

RNDr. Vladimír Uvíra, Dr.

Vyučující

RNDr. Vladimír Uvíra, Dr.