Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Srovnávací morfologie a an. bezobratlých (ZOO / SMBZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / SMBZ - Srovnávací morfologie a an. bezobratlých, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na prohloubení znalostí ve stavbě orgánových soustav u bezobratlých. Prezentován je celkový přehled a základní obecná charakteristika jednotlivých typů orgánových soustav. Podrobněji jsou studovány jednotlivé soustavy u významných skupin bezobratlých. Studenti mají možnost srovnání jednotlivých soustav z hlediska jejich celkové morfologie, vývoje, vlastností i struktury jednotlivých jejich částí. Zvláštní pozornost je věnována některým specializovaným orgánům a částem těl bezobratlých. Provádí se i pitva několika zástupců bezobratlých.1. Soustava nervová, hormonální regulace a smyslová.2. Soustava krycí, pohybová a oporná.3. Soustava trávící a dýchací.4. Soustava vylučovací a oběhová.5. Soustava rozmnožovací.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- znát základní klasifikaci a charakteristiky orgánových soustav- popsat morfologii jednotlivých soustav u významných skupin bezobratlých- popsat podrobně anatomii významných orgánů a částí orgánových soustav.

Literatura

Campbell N. A. & Reece J.B. (2008). Biologie. Computer Press, Brno. 1332 pp. Sedlák E. (2000):. Zoologie bezobratlých. Skriptum MU v Brně. Pravda O.a kol. (1982):. Zoologie 3. SPN v Praze. Knoz J. Obecná zoologie II. Praha, 1979. ISBN 80-210-0114-3.Buchar J. (1993):. Práce ze zoologie. Skriptum UK v Praze. Lang J. a kol. (1971):. Zoologie 1. SPN v Praze.

Požadavky

Zkouška: Prokázání znalostí z přednášek písemnou formou, správné zodpovězení minimálně 10 otázek z 15.

Garant

RNDr. Alois Čelechovský, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Alois Čelechovský, Ph.D.RNDr. Alois Čelechovský, Ph.D.