Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systematická zoologie (ZOO / SZOO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOO / SZOO - Systematická zoologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška podává přehled kmene strunatců s převažujícím zaměřením na podkmen obratlovců. Probírá stavbu těla hlavních skupin strunatců, základy jejich bionomie a zeměpisného rozšíření a s ohledem na určení přednášky (pro studenty studijního směru " Ochrana a tvorba životního prostředí") jsou akcentovány otázky ohrožení a ochrany jednotlivých tříd obratlovců.První polovina semestru je věnovaná zoologii bezobratlých a druhá polovina obratlovcům.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- Popsat stavbu těla základních taxonomických skupin živočichů.- Charakterizovat základní taxonomické skupiny živočichů.- Vysvětlit hlavní evoluční trendy mezi hlavními taxonomickými skupinami živočichů.- Vyjmenovat základní zástupce hlavních taxonomických skupin živočichů.

Literatura

Gaisler J., 1983: Zoologie obratlovců Sigmund L. - Hanák V. - Pravda O., 1992: Zoologie strunatců Opatrný E., 1993, 2000: Slovníček odborných termínů z vertebratologie Staněk V. J.: Velký obrazový atlas zvířat .

Požadavky

Zkouška - Znalosti v rozsahu přednášek.

Garant

RNDr. Ivan Horčičko, CSc.