Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Business etiketa a komunikace (KDMML / ABEKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / ABEKP - Business etiketa a komunikace, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy.Společenské přednosti.Obecná pravidla společenského styku (pozdrav, představování).Obecná pravidla společenského styku (oslovování, tituly).Vizitky.Etiketa ústního a písemného projevu (jména, šlechtické tituly, jazyk, písemný projev).Etiketa ústního a písemného projevu (etiketa e-mailu, telefonování)Etiketa na pracovišti, obchodní jednání.Oblékání, image (pánské oblečení)Oblékání, image (dámské oblečení)Společenské stolování (zasedací pořádek, prostírání).Společenské stolování (servírování, obsluha, stolování).Slavnostní společenské příležitosti.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu si student osvojí pravidla společenského vystupování v různých situacích, od obecných pravidel společenského styku až po pravidla úzce spojená s prací manažera. Je seznámen s problematikou obchodního jednání a je schopen správně reagovat na různé situace, které mohou nastat v souvislosti s účastí na společenských akcích.

Literatura

Špaček, L. Business etiketa a komunikace. Praha, 2013. ISBN 978-80-260-4347-8.Špaček, L. Malá kniha etikety pro manažery. Praha, 2010. ISBN 978-80-204-2252-1.Smejkal, V. a H. Schelová Bachrachová. Velký lexikon společenského chování. Praha, 2011. ISBN 978-80-247-3650-1.Asfa-Wossen Asserate. Dobré mravy. Praha, 2012. ISBN 978-80-7422-132-3.Gullová, S. Mezinárodní obchodní a diplomatický protokol. Praha, 2013. ISBN 978-80-247-4418-6.

Požadavky

Student musí prokázat, že zvládl probíranou problematiku a že je schopen správně zhodnotit a řešit různé situace vznikající v rámci společenského styku. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Helena Becková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Helena Becková, Ph.D.Ing. Helena Becková, Ph.D.