Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizové stavy v dopravě (KDMML / AKSDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / AKSDK - Krizové stavy v dopravě, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky, základní pojmy - výklad, legislativní úprava - přehledAnalýza možných příčin vzniku krizových situací z hlediska dopravyFaktory ovlivňující vznik krize, nestabilityŘízení podniku v krizových stavechStabilizace firmy ? principy krizového řízení a managementuMetody a postupy uplatňované v krizových stavech souvisejících s dopravouKrizové stavy ve vazbě na pojišťovnictví (pojistné události, pojistné podvody)Minimalizace negativních dopadůRestrukturalizační opatřeníChování jednotlivých účastníků v dopravě ve vztahu ke krizové situaciPerspektivy vývoje dopravy z hlediska její krizového stavu v komplexním pojetí dopadů

Získané způsobilosti

Posluchač by měl být po absolvování předmětu obeznámen s krizovými stavy v dopravě, možnostmi jejich vzniku, ovlivňujícími faktory, i ostatními aspekty souvisejícími s danou problematikou. Dále by měla být způsobilost uchazeče rozšířena o znalosti týkající se metod a postupů uplatňovaných při řešení krizových stavů majících vztah k dopravě tak, aby byl schopen případnou nestabilitu rozpoznat a adekvátně na situaci reagovat.

Literatura

Další literatura - dle aktuálního doporučení garanta předmětu. ŠPATENKOVÁ N. Krizová intervence pro praxi. null. Grada, 2004. ISBN 80-247-0586-9.Soušek, R. a kol. Krizový management a doprava, učebnice IJP (přepracované vydání učebnice Krizové řízení v dopravě). null. Pardubice, 2005. ISBN null.GREEN, K., HANKE, O.:. Řízení v krizových situacích. Praha: Management Press, 2004. null. null, null. ISBN null.

Požadavky

Pro úspěšné vykonání zkoušky z daného předmětu musí student prokázat znalosti vykládané problematiky v požadovaném rozsahu, které jsou posuzovány v rámci vlastní zkoušky, ke které lze přistoupit po odevzdání semestrální práce související s problematikou "krizových stavů v dopravě".

Garant

doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D.