Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodně přepravní činnost v letecké dop (KDMML / AOPCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / AOPCP - Obchodně přepravní činnost v letecké dop, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do letecké dopravy - základní znaky a specifika letecké dopravy, kategorizace LD, technické a ekonomické charakteristiky LD.Rozdělení letecké dopravy - výrobní proces LD, cestovní třídy, vlastní proces letecké dopravy.Základní pojmy I - rezervace, základní přepravní dokumenty, tarify, sazby, letový řád, atd.Základní pojmy II - letištní poplatky, bonusové programy, způsoby prodeje produktu, atd.Organizace leteckého dopravního procesu - prvky infrastruktury, letecké společnosti (členění, činnost, struktura).Přepravní podmínky v letecké přepravě - kategorie cestujících, zavazadel, práva cestujících, syndromy.Ekonomika LD - rozpočet, cenotvorba.Finanční a provozní ukazatele - právní režim, životní prostředí.Mezinárodní organizace v civilním letectví - obecný úvod, jednotlivé organizace, spolupráce, smlouvy.ICAO, IATA.Letiště v ČR a ve světě.Civilní letecká doprava ČR - historie, letečtí dopravci v ČR.Současnost a budoucnost letecké dopravy - aliance, nízkonákladové společnosti.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student základní představu o fungování procesu civilní letecké dopravy, je seznámen se základními dokumenty, předpisy a smlouvami, které se v oblasti letecké dopravy využívají, je seznámen se strukturou letecké společnosti a jejím ekonomickým fungováním. Má také znalosti týkající se distribuce a prodeje letecké přepravy.

Literatura

JECHUMTÁL, J., HYXOVÁ, A. Obchodně přepravní činnost v letecké dopravě. Pardubice 2000. Prováděcí vyhláška č. 108 / 1997 Sb. k zákonu č. 49 / 1997 Sb. ŽIHLA, Z. Provozování podniků letecké dopravy a letišť. Brno, 2010. Zákon o civilním letectví č. 49 / 1997 Sb.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění dané problematice a znalost procesu civilní letecké dopravy. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.