Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanizace a aut. v pošt.službách (KDMML / PDPMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PDPMP - Mechanizace a aut. v pošt.službách, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mechanizace a automatizace technologických procesů.Vývoj mechanizace a automatizace v oblasti poštovních služeb.Malá a střední mechanizace v oblasti poštovních služeb I.Malá a střední mechanizace v oblasti poštovních služeb II.Strojní zpracování listovních zásilek I.Strojní zpracování listovních zásilek II.Mechanizované zpracování balíků I.Mechanizované zpracování balíků II.Systémy zajišťující vnitropodnikovou dopravu balíků v rámci třídících center.Technologie automatické identifikace v poštovním sektoru.Informatizace procesů v oblasti poštovních služeb a poskytování elektronických služeb.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student komplexní přehled o mechanizačních a automatizačních prostředcích potřebných pro zajištění efektivního procesu poskytování poštovních služeb. Je schopen orientovat se v nabídce dostupných prostředků malé a střední mechanizace včetně jejich funkce a konstrukce, rozumí technologii procesu strojního zpracování listovních zásilek a mechanizovaného zpracování balíků, informatizačním procesům a elektronickým službám pro poštovní provoz, elektronické služby poskytované poštovními operátory. Student rovněž rozumí matematicko-fyzikální podstatě mechanizačně-automatizačních procesů nezbytných pro zpracování poštovních zásilek.

Literatura

Švadlenka, L., Salava, D., Zeman, D. Technika a technologie zpracování poštovních zásilek. Pardubice, 2013. ISBN 978-80-7395-727-8.BENADIKOVÁ, A., MADA, Š., WEINLICH, S. Čárové kódy - automatická identifikace. Praha: Grada, 1994. KAJÁNEK, B.; HAZLINGER, E. Mechanizácia a automatizácia pošty a PNS. Časť 1. Bratislava: Alfa, 1987. PARÝZEK, J., ŠVENKA, J. Vybrané kapitoly z mechanizácie a automatizácie pošty a PNS. Bratislava: Alfa, 1981.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat dostatečnou znalost mechanizačních a automatizačních prostředků a principů potřebných pro efektivní poštovní provoz a porozumět procesům technologického zpracování poštovních zásilek tak, aby byl schopen samostatně řešit danou problématiku v praxi. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D.Ing. Daniel Salava, Ph.D.