Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská integrace (KDMML / PEINP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PEINP - Evropská integrace, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Integrace a globalizaceIntegrační vývoj v EvropěInstituce Evropské unieAgentury Evropské unie se zaměřením na dopravuPolitiky Evropské unie se zaměřením na dopravní politikuMěnová politika Evropské unie a stabilizační mechanismyEvropská legislativaPrávní akty Evropské unie v dopravěIntegrace dopravních módů v Evropské uniiSíťový charakter dopravy v Evropské unii

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student komplexní přehled o vývoji EU a zná problémy a výzvy spojené s jejím dalším rozšiřováním.

Literatura

CIHELKOVÁ, Eva. Evropská ekonomická integrace: procesy, politiky, governance. Praha, 2011. ISBN 978-802-4518-350.europa.euSvětová ekonomika: nové jevy a perspektivy. Praha: C. H. Beck, 2001. ISBN 80-717-9311-6.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat dostatečnou znalost problematiky EU. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.