Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management II (KDMML / PM2GK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PM2GK - Management II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna filozofie managementu, management změny.Management znalostí.Procesní management (filozofie, základní principy, rozdíly mezi operačním a procesním managementem). Procesy a jejich charakteristika, procesní mapy.Procesní management v dopravě.Reengineering.Management a prosperita podniku (měkké faktory prosperity).Nové organizační struktury, týmová práce. Koučování, vůdcovství, vedení týmů.Strategický management, strategický cyklus, situační analýza. Metody a techniky strategického managementu.Management kvality. Podnikatelský plán.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se student umí orientovat v základních moderních manažerských přístupech. Zná základní moderní teorie managementu a moderními trendy řízení organizací s důrazem na zvyšování prosperity podniku.

Literatura

nullTruneček J. Management v informační společnosti. VŠE Praha, 1999. ISBN 80-7079-201-9.Veber, J. a kol. Management. Základy-moderní manažerské přístupy-prosperita. Praha: Management Press, 2009. Praha, 2009. ISBN 978-80-7261-200-0.Truneček J. Systémy podnikového řízení ve společnosti znalostí. Praha:VŠE, 1999. ISBN 80-7079-083-0.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešeným problémům a schopnost samostatně či v týmu studentů řešit zadané případové studie. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Pavla Lejsková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavla Lejsková, Ph.D.