Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (KDMML / PPJMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PPJMK - Projektový management, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod - historie a význam projektového řízení, základní pojmy a principy projektového řízení.Předprojektové činnosti - fáze předinvestiční, studie příležitostí, studie proveditelnosti, správní řízení.Fáze a životní cyklus projektu - investiční a realizační fáze projektu. Fáze a životní cyklus projektu - provozní fáze projektu, ukončení projektu.Prostředky a nástroje řízení projektu. Metody na podporu řízení projektu.Projektový controlling.Financování projektu, náklady a ceny v projektech. Finanční a ekonomická analýza projektu, řízení financí projektu.Projektová rizika a jejich řízení, změny projektu.Závazkové vztahy, smluvní management, řízení lidských zdrojů.

Získané způsobilosti

Student má přehled o metodách projektového řízení, je schopen vytvořit projektový plán v počítačovém programu MS Project.

Literatura

Hyndrák Karel. Project 98, 2000, 2002. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0366-1.Němec Vladimír. Projektový management. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0392-0.Kampf,R.; Morkus, J. Projektový management: studijní opora. Pardubice, 2013. ISBN 978-80-7395-598-4.Gido, J. - Clements, J. P. Successful Project Management. South - Western College Publishing, Cincimati, Ohio, 1999.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešeným problémům a schopnost samostatně vytvořit a obhájit projektový plán v počítačovém programu MS Project. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Pavla Lejsková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavla Lejsková, Ph.D.