Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie managementu (KDMML / PTMA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PTMA2 - Teorie managementu, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Management jako věda a praktická činnost.Metody managementu a jejich používání.Vybrané problémy managementu, jeho funkce se zaměřením na rozhodování a řízení.Školy managementu, jejich výhody a nevýhody.Vybrané problémy předmětu podle zaměření doktorské disertační práce.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student bude mít větší předpoklady zastávat řídící funkci, případně být posilou pro management své organizace. Poznatky získané studiem může aplikovat ve své doktorské práci.

Literatura

Elektronické materiály k přednáškám ve STAGu. Anderson, D. R., Sweeney, D. J., Williams, T. A. An introduction to management science quantitative approaches to decision making. Mason Thomson/South-Western, 2005. ISBN 0-324-20231-8.Pedrycz, W., Ekel, P., Parreiras, R. Fuzzy multicriteria decision-making: models, methods and applications. Chichester John Wiley & Sons, 2011. ISBN 978-0-470-6822-58.Dostál, P., Rais, K., Sojka, Z. Pokročilé metody manažerského rozhodování. Praha Grada, 2005. ISBN 80-247-1338-1.

Požadavky

Student na závěr studia zpracuje referát z teorie managementu nebo z praxe managementu ve zvolené firmě.

Garant

doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ivo Drahotský, Ph.D.doc. Ing. Libor Švadlenka, Ph.D.