Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a řízení poštovního provozu (KDMML / PTRPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PTRPK - Technologie a řízení poštovního provozu, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do provozování poštovních služebHlavní aspekty třídění a přepravy zásilekNárodní poštovní operátor (rozsah činností, organizační uspořádání)Poštovní pravidla, provozní dokumenty na pracovištíchSpolečné zasílací podmínky a doplňkové službyPřijímání poštovních zásilekOrganizace a plán poštovní přepravyManipulační, provozní a dopravní prostředky poštovní přepravyZpracování poštovních zásilekVykazování zásilek a přepravní dokladyMezinárodní poštovní provozOdstraňování důsledků nepravidelností a závad v poštovní přepravěKontrolní a vyhodnocovací systém v poštovní přepravě, dispečerské řízení poštovní přepravyZpracování zásilek v systému Tracking and Tracing, kontrolní sestavy a vyhodnocování systému

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student hlubší znalost procesu poskytování poštovní služby, organizačního a technologického zabazpečení jednotlivých fází poštovního řetězce, organizační, manažerské a legislativní aspekty poštovního provozu. Student se rovněž dostatečně orientuje na poštovním trhu.

Literatura

ŠVADLENKA, L., SALAVA, D., ZEMAN, D. Technika a technologie zpracování poštovních zásilek. Brno, 2013. ISBN 978-80-7395-727-8.nullnullnullKAJÁNEK, B., ROSTÁŠOVÁ, M., BAJZÍK, J. Technológia pošty. Žilina, 1999. ISBN 80-7100-618-1.CREW, M., A., BRENNAN, T., J. The Role of the Postal and Delivery Sector in a Digital Age. Massachusetts, 2014. ISBN 978-1-78254-633-7.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat hlubší znalost organizačních, technologických, manažerských a marketingových aspektů procesu poskytování poštovní služby a poštovního provozu s ohledem na platnou související legislativu. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Daniel Salava, Ph.D.

Vyučující

Ing. Daniel Salava, Ph.D.