Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví II (KDMML / PUC2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PUC2K - Účetnictví II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Účtování o krátkodobém finančním majetku.Bankovní úvěry a finanční výpomoci.Zúčtovací vztahy.Účtování o vlastním kapitálu.Rezervy.Účtování o nákladech a výnosech, časové rozlišení.Provozní a finanční leasing.Uzavírání účetního období, účetní závěrka.Auditing.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se student orientuje v základech finančního účetnictví, umí pracovat s účty, účetními doklady a sestavit účetní výkazy. Zná nejdůležitější účetní principy a zásady, základní pravidla účtování a je schopen se orientovat v právních předpisech týkajících se dané problematiky. Je schopen posoudit ekonomickou výkonnost podniku.

Literatura

KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého. České účetní standardy pro podnikatele. Klimtová E. Účetnictví II. Pardubice, 2003. ISBN 80-7194-512-9.Vyhláška č. 500/2002 Sb. Zákon 563/91 Sb. o účetnictví. SEDLÁČEK J. Daňová evidence podnikatelů 2010. Praha 2010. VALOUCH. Leasing v praxi - praktický průvodce. Praha, 2010. RUBÁKOVÁ V. Praktické účetní případy. Praha 2010. MÜLLEROVÁ L. Účetnictví podnikatelů: fyzické osoby, obchodní společnosti. Praha, 2005. ISBN 80-245-0868-5.Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Zákon č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat, že porozuměl probírané problematice, musí být schopen samostatně zaúčtovat základní účetní případy a charakterizovat jejich dopady na finanční situaci podniku a jeho výsledek hospodaření. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D.