Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví II (KDMML / PUC2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PUC2P - Účetnictví II, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Účtování o krátkodobém finančním majetku.Bankovní úvěry a finanční výpomoci.Zúčtovací vztahy.Účtování o vlastním kapitálu.Rezervy.Účtování o nákladech a výnosech, časové rozlišení.Provozní a finanční leasing.Uzavírání účetního období, účetní závěrka.Auditing.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se student orientuje v základech finančního účetnictví, umí pracovat s účty, účetními doklady a sestavit účetní výkazy. Zná nejdůležitější účetní principy a zásady, základní pravidla účtování a je schopen se orientovat v právních předpisech týkajících se dané problematiky. Je schopen posoudit ekonomickou výkonnost podniku.

Literatura

KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého. České účetní standardy pro podnikatele. Vyhláška č. 500/2002 Sb. Zákon 563/91 Sb. o účetnictví. SEDLÁČEK J. Daňová evidence podnikatelů 2010. Praha 2010. VALOUCH. Leasing v praxi - praktický průvodce. Praha, 2010. RUBÁKOVÁ V. Praktické účetní případy. Praha 2010. MÜLLEROVÁ L. Účetnictví podnikatelů: fyzické osoby, obchodní společnosti. Praha, 2005. ISBN 80-245-0868-5.Klimtová E. Základy účetnictví I. Pardubice, 2006. Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Zákon č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat, že porozuměl probírané problematice, musí být schopen samostatně zaúčtovat základní účetní případy a charakterizovat jejich dopady na finanční situaci podniku a jeho výsledek hospodaření. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D.doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D.