Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vedení cestovních kanceláří (KDMML / PVCKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PVCKP - Vedení cestovních kanceláří, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Typologie cestovního ruchu.Trh cestovního ruchu.Význam cestovního ruchu a jeho postavení v národním hospodářství.Charakteristika cestovního ruchu v České republice a ve světě.Činnost cestovních kanceláří.Ubytovací a stravovací služby.Doprava a cestovní ruch.Průvodcovské služby.Význam památek v cestovním ruchu.Marketing v cestovním ruchu.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu získá student základní orientaci v oblasti cestovního ruchu, a to jak v obecné problematice, tak v problematice činnosti cestovních kanceláří. Rozumí základním pojmům běžně používaným v cestovním ruchu, má přehled o činnosti cestovních kanceláří i službách, které jsou součástí jejich produktů, vyzná se také v právní úpravě provozování cestovních kanceláří. Chápe význam cestovního ruchu pro hospodářství státu i rozvoj regionů.

Literatura

Becková, H. Vedení cestovních kanceláří: studijní opora na CD. Pardubice, 2013. ISBN 978-80-7395-617-2.Mervart, M. Doprava v cestovním ruchu. Praha, 2011. ISBN 978-80-85970-70-8.Palatková, M. aj. Management cestovních kanceláří a agentur. Praha, 2013. ISBN 978-80-247-3751-5.Ryglová, K., M. Burian a I. Vajčnerová. Cestovní ruch - podnikatelské principy a příležitosti v praxi. Praha, 2011. ISBN 978-80-247-4039-3.Page, S. L. Tourism management. Oxford, 2011. ISBN 978-0-08-096932-9.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat, že se orientuje v problematice cestovního ruchu, že je schopen samostatně vytvářet turistické produkty a zamýšlet se nad možnostmi jejich využití pro rozvoj regionů České republiky. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Helena Becková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Helena Becková, Ph.D.Ing. Helena Becková, Ph.D.