Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika (KDMML / PYLGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDMML / PYLGP - Logistika, Dopravní fakulta J. Pernera, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojem a vývoj logistiky a definice logistického řízení.Role logistiky v ekonomice a v podniku.Klíčové logistické činnosti a náklady.Zákaznický servis, zvyšování kvality a výkonu.Logistické informační systémy. Systém elektronické výměny dat.Systémy na podporu rozhodování.Umělá inteligence a expertní systémy.Teorie zásob - koncepce a základy řízení. Metody optimalizace zásobovacích procesů.Řízení toku materiálů, prognózování.Přeprava - charakteristika dopravců a přepravních služeb.Globalizace přepravy.Skladování - funkce, finanční aspekty, produktivita. Manipulace s materiálem, balení zboží a počítačové technologie.Nákup - role a činnosti.Globální logistika. Charakter logistiky na hlavních globálních trzích.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu má student přehled o logistických činnostech a nákladech a jejich případné softwarové podpoře. Zná základní metody pro nastavení zákaznického servisu a pro optimalizaci zásob a ví, kdy je aplikovat. Umí spočítat průměrnou fyzickou zásobu, dobu obratu zásob i rychlost obratu zásob. Orientuje se v problematice skladů a plánování skladové sítě, ovládá typy distribučních kanálů. Zná základní druhy manipulační techniky a přepravních prostředků. Zvládá hlavní aspekty globální logistiky.

Literatura

Pernica P. Logistika pro 21.století, 2004, RADIX, s.r.o. Lambert D. M. a kol. Logistika, 2000, Computer press. SYNEK, M. a kol.:. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing, 2003. ISBN 802470515X.Horáková H., Kubát J. Řízení zásob. Praha.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešeným problémům a schopnost samostatně provádět výpočty v rozsahu probrané látky z oblasti zásob. Konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

doc. Ing. Pavel Šaradín, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Šaradín, CSc.doc. Ing. Pavel Šaradín, CSc.